Kjære menighet,

Alle ønsker den nye bestemmelsen velkommen om maks femti personer tilstede i gudstjenester. Selv om det vil ta tid før alle kan være i messen samtidig, er vi først og fremst takknemlige for at Gud hører våre bønner og rop om hjelp. La oss be om at dette blir starten på en god tid fremover. 

Jeg ønsker å benytte anledningen her til å takke alle involverte som på forskjellige måter bidrar til å holde kirkerommet rent og nydelig og dem som yter sin hjelp med å gjøre sendingen av messer og andakter tilgjengelig og gående. Det har også vært dugnad utenfor kirkerommet på mange områder og flere prosjekter er i gang. Jeg takker dere for den energiske innsatsen!

Menighetsrådet hadde også møte den første søndag i mai. Som ny prest i menigheten var møtet etterlengtet for meg. Vi tok opp flere saker og noen av dem ønsker jeg å nevne her til orientering om aktiviteter fremover. 

  • Førstekommunions- og konfirmasjonsmesse flyttes til høsten. Datoene er foreløpig ikke bestemt.
  • Menigheten arrangerer lokale pilegrimsturer. Feiringen av den hellige Sunniva, besøk av Selja og seljumannamesse, blir onsdag 8. juli. Besøk i Tresfjord kirke i Vestnes 22. august. Målet er å få se sannsynligvis et av Norges eldste oljemalerier av Jomfru Maria. Nærmere informasjon kommer. 
  • Menighetsrådet satser på å få til pilegrimstur til Zagreb, Kroatia, i høstferien 2021.
  • Større satsing på Caritas-arbeid i menigheten. Alle kollekter på 5. søndag i måneder med fem søndager gis til Caritas. 
  • Ønske om større fokus på religiøse festdager fra andre land i høymessen. Vi starter med å invitere de fem største nasjonale grupper i menigheten. 

Vårt hverdags- og trosliv fremover vil nok møte på flere utfordringer med tanke på de nye tiltakene. Jeg ber dere vennligst besøke katolsk.no og menighetens hjemmeside og facebook regelmessig for oppdatert informasjon. Noen vil sikkert være kritiske til noen av smittevernstiltakene som strenge eller rare. Jeg er en av dem. Men for fellesskapets beste og vern for øye, får vi prøve å gjennomføre dem etter vår beste evne. Viktigere er vårt entusiastiske bidrag til å fremme og hjelpe hverandre i å skape positive og munter selskap og stemning når vi møtes. 

Måtte Guds nærvær være i deres hjem og hjerte. La oss spesielt i maimåneden påkalle menighetens skytshelgen, den hellige Jomfru Maria, om beskyttelse og vern. For vi setter vår lit til henne, vår og alles Mor.

p. Khiem 

— deres prest og hyrde —